“Ànima Sexennal”, la impactant exposició de fotografies de gran format a Morella

Ànima Sexennal, exposición de fotografías de gran formato que recuerdan el Sexenni de Morella.

El proper dissabte, 22 de febrer a les 12 hores, s’inaugurarà l’exposició “Ànima Sexennal” a Morella. Es tracta d’una iniciativa espectacular, amb lones de gran format (algunes de 5×3 metres) amb fotografies que ens recorden 25 moments diferents de l’últim Sexenni, les principals festes de la localitat que es celebren cada sis anys. Estan distribuides per tota la localitat i s’espera que es puga veure durant almenys un any.

L’exposició ha estat ideada pel fotògraf local i jefe de la secció de fotografia del Periódico de Catalunya, Julio Carbó, que és també el comissari de la mateixa. Des d’ací vull agrair-li tota la feina que ha fet, ja que s’ha encarragat de presentar la idea, buscar els racons per exposar, buscar als fotògrafs, fer l’edició per seleccionar les fotos exposades… I ha sigut l’Ajuntament de Morella, amb el recolzament de la Conselleria de Turisme i la col·laboració de la Diputació de Castelló els que han impulsat el projecte. La producció de la mateixa ha sigut d’ Arc Estudi.

Jo tinc la sort de ser un dels 15 fotògrafs que participen i ho faig amb Miguel Agost, Manel Bellver, Paqui Fuster, Miquel García-Donas, Joan Gil, José Ramón Gil, Pepe Girona, Ruben Guillem, Eduardo Manero, Pili Membrado, Santiago Ripollés, Miguel Ángel Troncho, Javier Vilar i el propi Julio Carbó. Cada lona té un text fet per Julià Pastor que explica les escenes i el morellà Rafa Ruiz ha fet el vídeo promocional de la mostra.

Ací vos deixo les dues fotografies meues que es podran veure pels carrers de Morella. La primera és, possiblement, la més especial que he fet mai, ja que apareix el meu fill, Iker, dormint al Carro Triomfant, acompanyat d’uns angelets que s’ho passen d’allò més bé. La segona és altre moment divertit. Es tracta del Retaule del Dia de la Joventut, quan tot se’n va de mare i les representacions són improvisades. En ella, les gitanetes fent de Torneros, amb tota la gent sorpresa.

 

 

I ací vos deixo com està quedant l’exposició amb dos exemples:

Foto: Miguel Franco

 

 

I per si tot açò no fóra prou motiu per vindre a descobrir com és aquesta exposició, vos comento que hi haurà bastantes sorpreses en la inauguració. Vos esperem el proper dissabte!

Comparte esta publicación